Par av blåvingeand i Florida, USA. Hannen til venstre. Av /Shutterstock. Begrenset gjenbruk

blåvingeand

Blåvingeand, hann.

Blåvingeand
Av /Shutterstock.
Blåvingeand, hann.
Av /Encyclopedia of Life.
Lisens: CC BY NC 4.0

Artikkelstart

Blåvingeand er en fugleart i andefamilien.

Faktaboks

Også kjent som
Spatula discors

Utseende

Den er på størrelse med en knekkand. Hannen er brunvatret og har blåfiolett hode med en bred vertikal, hvit stripe foran øyet. Mens den flyr kan den blekt blå forvingen sees, på samme måte som hos knekkand. Hunnen ligner hunnen hos knekkand, men er noe mørkere.

Utbredelse og levevis

Blåvingeanden hekker i Nord-Amerika, der den holder til ved ferskvann. Den er en trekkfugl, og overvintrer sør til Brasil. Arten opptrer som tilfeldig gjest i Vest-Europa, og er påtruffet en håndfull ganger i Norge.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg