Blåfink, også kjent som blåbokfink, Fringilla teydea, fugleart i finkefamilien. 16-18 cm. Ligner bokfink, men hannen er blygrå i fargen. I tillegg er den tydelig større og nebbet er kraftigere enn hos bokfink. Forekommer utelukkende på to av Kanariøyene, Tenerife og Gran Canaria, der den hovedsaklig holder til i høyereliggende furuskogsområder, 1200 - 1800 moh. Blåfinken opptrer fortrinnsvis alene eller i små grupper på opptil 10 individer. Bestanden på Tenerife er livskraftig, og teller ca. 1000-2000 par. Bestanden på Gran Canaria er kritisk truet, og teller sannsynligvis rundt 100 individer i vill tilstand. Hver øy har sin egen underart, F. t. teydea på Tenerife og F. t. polatzeki på Gran Canaria.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.