bassiasmør

Artikkelstart

Bassiasmør er fett presset av frøene av det tropiske smørtreet, Vittelaria paradoxa. Det brukes som fettkilde mange steder i Afrika. Fettet, som også kalles sheasmør, har også tekniske anvendelser i såper og kosmetikk.

Faktaboks

Også kjent som
sheasmør

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg