barasinga

Av .
Lisens: CC BY SA 4.0

Artikkelstart

Barasinga, også kalt myrhjort, er en partået klovdyrart i hjortefamilien. Den har en skulderhøyde på omtrent 120 cm og pelsen er vanligvis rødbrun. Geviret varierer sterkt i utforming, vanligvis med 10–15 eller flere takker, stikkende ut fra de øvre to tredjedeler av geviret. Barasingaen lever i sumpområder og på gressletter. Bukkens brøl minner om eselets.

Faktaboks

Også kjent som

barasinga, Cervus duvaucelii

Arten står i fare for å bli utryddet. Den er utbredt i de sørlige delene av Assam og Nepal, samt østlige og nordlige deler av India. Finnes i flere dyreparker.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg