Bøkenøttolje, lyst gul, fet, ikke tørkende olje, med mild smak og uten særlig lukt; utvinnes ved pressing av bøkenøtter. Kan benyttes som lampe- og matolje samt istedenfor mandelolje ved fremstilling av farmasøytiske og kosmetiske preparater.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.