Musserende viner fra Champagne og stille viner fra Bordeaux er gode eksempler på en langvarig og klassisk tradisjon med blanding av forskjellige druesorter i betydning ferdig vin. I Bordeaux er det vanlig å bruke druesortene cabernet sauvignon, merlot og cabernet franc i et blandingsforhold som gjerne er årgangsavhengig der også lokale dyrkningsforhold har stor betydning. På det som omtales som venstre elvebredd i Bordeaux, med eksempelvis Medoc og Graves, er normalt cabernet sauvignon den dominerende druesorten, ofte sammen med merlot og cabernet franc. På høyre elvebredd, typisk Saint-Émilion, er merlot dominerende, med cabernet sauvignon og cabernet franc i varierende blandingsforhold. Disse tre druesortene og blandingsforholdet mellom dem bestemmer i høy grad vinstilen i områdene på høyre og venstre elvebredd.
I det sydlige Rhône er det også en tradisjon for å blande de blå druesortene grenache, syrah og mourvèdre, som ofte med en fellesbetegnelse kalles GSM.
Nevnes kan også Sør-Afrika, som har en Bordeaux-lik drueblanding kalt Cape-blend med vanligvis den lokale druesorten pinotage i et varierende blandingsforhold med cabernet sauvignon, merlot og syrah/shiraz.
I Champagne praktiseres tilsvarende metoder der i hovedsak de tre druesortene chardonnay, pinot noir og pinot meunier inngår. Champagneprodusenten Laherte Frères bruker sju av de åtte godkjente druesortene der champagnen Les 7 («De syv») er et godt eksempel på en assemblage eller cuvée. Dette er en meget sjelden druekomposisjon, blant annet fordi vanligvis 40 prosent av cuvée-en er en blanding av årganger basert på solerasystemet kjent fra sherry-produksjon, en solera som ble startet i 2005.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.