Arrowrot, stivelse som utvinnes av røttene på mange forskjellige tropiske planter som dyrkes i stor utstrekning. Blir brukt som tykningsmiddel i supper, sauser og desserter og er et lett fordøyelig næringsmiddel for barn og rekonvalesenter. Navnet er en forvanskning av det indianske ordet aruruta, 'rotmel'.

Vestindisk eller ekte arrowrot, marantastivelse, er den mest benyttede typen, og utvinnes fra Maranta arundinacea som stammer fra Vestindia.

Indisk arrowrot fremstilles fra Curcuma leucorrhiza og C. angustifolia.

Brasiliansk arrowrot omfatter batatstivelse som fremstilles fra søtpotet, Ipomoea batatas, og maniokstivelse som fremstilles fra maniokplanten, Manihot esculenta. Begge artene stammer fra Sør-Amerika.

Australsk arrowrot, cannastivelse, fremstilles fra Canna edulis som stammer fra Sør-Amerika.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.