Det dyrkes en rekke druesorter i Argentina. Den viktigste er malbec, som er landets signatur-drue og dekker omtrent 26 % av vinmarksområdene. Druen har sin opprinnelse i Cahors og Bordeaux i Frankrike, men har tilpasset seg Argentinas klima og natur gjennom snart to hundre år.
Bonarda var lenge antatt å være den samme som den italienske bonarda. Genforsking har senere vist at det er en sort ved navn corbeau, men navnet bonarda er så innarbeidet hos produsenter og vindrikkere at det vil være vanskelig å endre det. Druen dyrkes i mange områder og blir gjerne brukt til rimelige, fruktige viner.
Cabernet sauvignon gjenspeiler områdene den vokser i godt. I nord får vinene mye farge og aroma, og smaken trekker mot blåbær og grønn paprika. I midtvesten er den fruktigere med kirsebærpreg. Cabernetviner fra sør er gjerne mineralske og lett jordlige.
Den spanske tempranillo liker Argentinas varme klima. Dyrkes den på steder der den får modne langsomt med store variasjoner mellom dag- og nattemperaturer kan den gi flotte viner.
Av de hvite vinene er det den aromatiske torrontés som stikker seg ut. Torrontés er en ektefødt argentinsk druesort og dyrkes kun her og noe i Chile der den gjerne går under navnet torontel. Den finnes i tre varianter: torrontés riojana, torrontés sanjuanino og torrontés mendocino, og må ikke forveksles med den spanske druen med samme navn. Torrontés skal ha slektskap med muskatdrua, noe som er tydelig i aromabildet. Druen gir aromatiske viner med duft av blomster og krydder, og smaker av tropisk frukt og honning. De beste utgavene har en balanserende frisk syre.
Andre viktige grønne druer er chardonnay og sauvignon blanc. Chardonnay oppnår full modning i Argentina og vinene får ofte et tropisk preg. Brukes til en rekke vinstiler, fra kraftfulle fatlagrede utgaver til lettere, fruktige viner og musserende vin. De beste argentinske sauvignon blanc-vinene er runde og fyldige med en avdempet vegetalsk karakter.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.