arbeidspakke

Artikkelstart

Arbeidspakke er en samling relaterte aktiviteter eller aktiviteter i et prosjekt.

En arbeidspakke er det laveste nivået i en WBS (Work Breakdown Structure). Det er det mest detaljerte nivået som vi lager planer for, og som vi også benytter for oppfølging av prosjektets fremdrift. Det finnes en ansvarlig person eller organisatorisk enhet for hver arbeidspakke.

Enhver arbeidspakke har en klart definert start og slutt og skal resultere i ett eller flere etterprøvbare resultater og kan inneholde én eller flere milepæler. Den skal representere et selvstendig arbeid og vil normalt ha kort varighet i forhold til hele prosjektets varighet. Noen få arbeidspakker vil likevel strekke seg over hele prosjektets levetid, for eksempel en arbeidspakke for prosjektledelse.

KTR-ark

En arbeidspakke skal inneholde en beskrivelse av det arbeids som skal utføres, et kostnadsestimat, en tidsplan samt antatt ressursbehov. Data for kostnader, tid og ressurser kan samles på et skjema (KTR-skjema) som da utgjør prosjektplanen for arbeidspakken. KTR-skjemaene for alle arbeidspakkene utgjør prosjektets samlede plan og betegnes gjerne en KTR-katalog.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Rolstadås, A., Olsson, N., Johansen, A. & Langlo, J. A. (2020). Praktisk prosjektledelse – fra idé til gevinst, 2. utgave. Trondheim: Fagbokforlaget.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg