Antroposofisk medisin, komplementær og integrativ medisinsk metode med bakgrunn i antroposofiens syn på menneske og natur, – se antroposofi. Utøves av leger, sykepleiere og annet helsepersonell. Det finnes egne utdannelser for kunst- og bevegelsesterapeuter, massører, hydroterapeuter med mer. Det er etablert flere antroposofiske sykehus og behandlingssentra spesielt i Mellom-Europa, men de er mindre utbredt i Norge. Se også artikkelen om Vidarklinikken.

Holistisk og individuelt pregede behandlinger med spesifikke antroposofiske medikamenter og terapiformer, inkludert skolemedisin ved behov, er en del av behandlingen. Medikamentene fremstilles av produkt fra mineral-, plante- og dyreriket. En del medikament potenseres D1-D30, men etter litt andre metoder enn i homøopatien. Det er også utviklet forskjellige mistelteinpreparater for blant annet kreftsykdommer.

Antroposofiske terapier rettes mot direkte bekjempelse av sykdom og aktivisering/styrking av selvhelbredende prosesser, motstandskraft, biologiske rytmer, kroppsfunksjoner, energinivå, spenningsregulering med mer. Antroposofisk medisin tilbyr behandlinger for både somatiske og psykiske lidelser, og forsøker å stimulere til bedret sykdomsmestring og -forståelse, og, om mulig, personlig vekst, gjennom sykdom

Den antroposofiske medisinen er omdiskutert og ikke anerkjent blant de aller fleste skolemedisinere.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.