Andeskondor. Av /Shutterstock. Begrenset gjenbruk

andeskondor

Andeskondor (Vultur gryphus).

Artikkelstart

Andeskondor er en fugleart i kondorfamilien. Den er en av verdens største fugler med vingespenn på opp til ca. tre meter og en vekt på 12 kg, og den er verdens tyngste rovfugl.

Faktaboks

Også kjent som
Vultur gryphus

Andeskondoren lever i søramerikanske fjellområder, oftest ca. 3000–6000 meter over havet, men noen kan også påtreffes ved sjøfuglkolonier langs kysten av Peru og sørover. Den opptrer oftest enkeltvis eller i par. Arten hekker bare annet hvert år; reirplassen er i bratte fjellvegger.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg