Andeshjort, partået klovdyrslekt i hjortefamilien. Omfatter to små hjortearter med en skulderhøyde på ca. 90 cm. Begge er brunlige av farge. Hannene har ca. 30 cm lange gevirer med en enkel forgrening. Begge lever i høyereliggende strøk i Andesfjellene, rundt ca. 4000 m o.h.; H. bisulcusi Chile og vest i Argentina, H. antisensisi Ecuador, Peru, Bolivia og nordvest i Argentina.