Andeshjort, partået klovdyrslekt i hjortefamilien. Omfatter to små hjortearter med en skulderhøyde på ca. 90 cm. Begge er brunlige av farge. Hannene har ca. 30 cm lange gevirer med en enkel forgrening. Begge lever i høyereliggende strøk i Andesfjellene, rundt ca. 4000 m o.h.; H. bisulcusi Chile og vest i Argentina, H. antisensisi Ecuador, Peru, Bolivia og nordvest i Argentina.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.