andesflamingo

Andesflamingo (Phoenicoparrus andinus) lever i Sør-Amerika.
Andesflamingo (Phoenicoparrus andinus)
Av /Shutterstock.

Artikkelstart

Andesflamingo er en art i familien flamingoer. Den lever hovedsakelig i Andesfjellene i Sør-Amerika, på mellom 2300 og 4000 meters høyde, og er utbredt fra de sørlige delene av Peru til det sentrale Chile og nordvestre Argentina. Andesflamingoen kan også påtreffes i lavlandet vinterstid.

Faktaboks

Også kjent som
Phoenicoparrus andinus engelsk: andean flamingo

Arten hekker ved noen få soda- og saltsjøer. Bestanden har gått kraftig tilbake. Fra midten av 1980-tallet til midten av 1880-tallet gikk bestanden tilbake fra 50 000-100 000 individer til 34 000. Deretter har bestanden vært ganske stabil. I 2010 ble det talt 38 675 fugler.

Eggsamling var tidligere en stor trussel, men i dag er gruvevirksomhet med alt det som følger med, den største trussel. Arten står som sårbar på den internasjonale rødlisten.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg