anbudsprotokoll

En anbudsprotokoll er et dokument for registrering av opplysninger til bruk ved oppdragsgivers (anbudsinnbyders) behandling av anbud (tilbud) ved anbudskonkurranser.

Faktaboks

Også kjent som

anskaffelsesprotokoll

Protokollen skal beskrive alle vesentlige forhold og viktige beslutninger gjennom hele anskaffelsesprosessen, som for eksempel oppdragsgivers (anbudsinnbyders) navn, adresse og en beskrivelse av hva som skal anskaffes, de forhold som begrunner valg av anskaffelsesmåten, navn på leverandører som er avvist fra konkurranse om oppdraget, deltagende leverandører med skatte- og avgiftsrestanser med mer.

Offentlige anskaffelser

Ved offentlige anskaffelser er det gitt detaljerte regler i forskrift 12. august 2016 nr. 974 om offentlige anskaffelser (anskaffelsesforskriften), om hva som skal fremkomme av anbudsprotokollen. Det er gitt regler i § 10-5 om anskaffelser under EØS-terskelverdiene, og i § 25-5 for anskaffelser over EØS-terskelverdiene.

Det følger av anskaffelsesforskriften § 7-3 at lov 19. mai 2006 nr. 16 om rett til innsyn i dokument i offentleg verksemd (offentleglova) gjelder for allmenhetens rett til innsyn i dokumentene. Av offentleglova § 23 tredje ledd følger at det kan gjøres unntak fra rett til innsyn i anbudsprotokollen frem til leverandør er valgt.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg