alginsyre

Alginsyre, algesyre, finnes i forskjellige tarearter, særlig i arter av Laminaria. Alginsyren er et polysakkarid bygd opp av L-mannuronsyre og L-guluronsyre. Ved uttrekning av taren med sodaløsning fås et meget seigtflytende ekstrakt som vesentlig inneholder natriumsaltet av alginsyre.

Faktaboks

Uttale
algˈinsyre

Brukes bl.a. til liming av papir, i boreslam, i farmasøytisk og kosmetisk industri. Visse salter, særlig kaliumsaltet, brukes til fremstilling av fiber for tøy og garn. I næringsmiddelindustrien brukes både alginsyre og flere av saltene som konsistensmidler. Som tilsetningsstoff i næringsmidler har alginsyre kodenummer E 400 og brukes f.eks. i syltetøy, spiseis, supper, kremer etc.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg