Aftenfalk, fugleart i falkefamilien, en liten mørk falk med røde ben. Hannen er nesten ensfarget svartgrå, mens hunnen er mer gråbrun. Hekker i mindre kolonier fra Øst-Europa til Sentral-Sibir. Trekkfugl som overvintrer i Afrika sør for ekvator. Reir ofte i gamle kråkereir. Kullstørrelse 3–4 egg. Lever av store insekter som gresshopper, biller og øyenstikkere, samt små virveldyr. Har gått sterkt tilbake i antall i Øst-Europa etter 1900. Observert ca. 115 ganger i Norge (per 2001). Aftenfalken har fått sitt navn da den er særlig aktiv om kvelden.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.