Afrikansk fingeroter er en rovdyrart i mårfamilien.

Den er stor, med lengde opptil 160 cm og en vekt på 23 kg. Typisk er at svømmehud mangler mellom forlemmenes «fingrer». Disse mangler også klør. Byttet fanges med forlemmene og føres til munnen med potene. De fleste andre rovdyr spiser byttet direkte fra bakken.

Arten forekommer i Afrika fra Etiopia til Sør-Afrika.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.