afrikadvergmus

Afrikadvergmus, også kalt afrikansk dvergmus og pygmemus, er en gnagerart i musefamilien. Afrikadvergmus er en av de minste gnagerne i verden.

Faktaboks

Også kjent som

Mus minutoides

Beskrivelse

Afrikadvergmus har kroppslengde 4–7 cm, halelengde 3–6 cm og vekt 3–12 gram. Pelsen er brun til rødbrun på ryggen og kvit under buken. Snuten er ganske spiss, ørene er ikke spesielt store.

Levevis og utbredelse

Den lever i et vidt spekter av habitater, fra savanne til alpine skoger og gressletter. Den spiser frø og insekter, også noe blader. Den er vanlig i tørre savanneområder i Afrika sør for Sahara.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg