Yannick Carrasco

Faktaboks

Yannick Carrasco

Yannick Ferreira Carrasco

Født
4. september 1993, Elsene i Belgia
Yannick Ferreira Carassco for Atlético Madrid.
.
Lisens: CC BY- SA 4.0

Artikkelstart

Yannick Carrasco er en belgisk/spansk fotballspiller med posisjonen venstrevingAtlético Madrid og det belgiske landslaget. Carrasco kan også bekle rollene som høyre kant, offensiv midtbane og spiss. Belgieren er en teknisk begavet fotballspiller. Han er utrolig god til å utfordre én mot én og til å holde på ballen.

Klubbkarriere

Han begynte sin profesjonelle karriere i AS Monaco i 2012. Carrasco hadde Stade Louis II som hjemmebane fram til juli 2015. Samme måned skrev han under for Atlético Madrid. Venstrevingen fikk 103 kamper, 20 mål og 24 assists for Monaco.

Carassco fikk sitt virkelige gjennombrudd i Mesterliga-finalen i 2016 da Atlético Madrid møtte byrival og «storebror» Real MadridStadio Giuseppe Meazza (San Siro) i Milano. Det sto lenge 1-0 til Real Madrid. Belgieren ble byttet inn i andre omgang og han var en viktig årsak til at kampbildet endret seg til Atléticos fordel. I det 79. minutt utlignet Carrasco for Atlético. Real Madrid vant til slutt på straffespark.

På tross av en god start på karrieren i Atlético Madrid slo aldri Carrasco i gjennom for hovedstadsklubben. I februar 2018 meldte han overgang til den kinesiske klubben Dalian Yifang hvor han var frem til september 2020.

8. september 2020 ble han offisielt hentet tilbake til Madrid av manager Diego Simeone.

Landslagskarriere

Carrasco har drakt nummer 11 på det belgiske landslaget. Han representerte Belgia under EM i Frankrike 2016 og VM i Russland 2018, hvor de kom på tredjeplass etter å ha slått England i bronsefinalen.

Carrasco har seks mål på 44 landskamper per april 2021.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg