Yannick Carrasco

Faktaboks

Yannick Carrasco

Yannick Ferreira Carrasco

Født
4. september 1993, Elsene i Belgia
Yannick Ferreira Carassco for Atlético Madrid.
Av .
Lisens: CC BY- SA 4.0

Yannick Carrasco er en belgisk/spansk fotballspiller med posisjonen venstreving på Dalian Yifang og det belgiske landslaget. Carrasco kan også bekle rollene som høyre kant, offensiv midtbane og spiss. Belgieren er en teknisk begavet fotballspiller. Han er utrolig god til å utfordre én motén og til å holde på ballen.

Klubbkarriere

Han begynte sin profesjonelle karriere i AS Monaco i 2012. Carrasco hadde Stade Louis II som hjemmebane fram til juli 2015. Samme måned skrev han under for Atlético Madrid. Venstrevingen fikk 103 kamper, 20 mål og 24 assists for Monaco.

Carassco fikk sitt virkelige gjennombrudd i Mesterliga-finalen i 2016 da Atlético Madrid møtte byrival og «storebror» Real MadridStadio Giuseppe Meazza (San Siro) i Milano. Det sto lenge 1-0 til Real Madrid. Belgieren ble byttet inn i andre omgang og han var en viktig årsak til at kampbildet endret seg til Atléticos fordel. I det 79. minutt utlignet Carrasco for Atlético. Real Madrid vant til slutt på straffespark.

På tross av en god start på karrieren i Atlético slo aldri Carrasco i gjennom for hovedstadsklubben. I februar 2018 meldte han overgang til den kinesiske klubben Dalian Yifang. Carrasco fikk 124 kamper, 23 mål og 17 målgivende pasninger for Atlético Madrid.

Landslagskarriere

Carrasco har drakt nummer 11 på det belgiske landslaget. Han representerte Belgia under EM i Frankrike 2016 og VM i Russland 2018, hvor de kom på tredjeplass etter å ha slått England i bronsefinalen.

Angriperen har 36 landskamper og 5 mål (per juni 2019).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg