Yannick Ferreira Carassco for Atlético Madrid.

av TIMMY CARRASCO. CC BY- SA 4.0

Yannick Carrasco er en belgisk/spansk fotballspiller med posisjonen venstreving på Dalian Yifang og det belgiske landslaget. Carrasco kan også bekle rollene som høyre kant, offensiv midtbane og spiss. Belgieren er en teknisk begavet fotballspiller. Han er utrolig god til å utfordre én mot én og til å holde på ballen.

Han begynte sin profesjonelle karriere i AS Monaco i 2012. Carrasco hadde Stade Louis II som hjemmebane fram til juli 2015. Samme måned skrev han under for Atlético Madrid. Venstrevingen fikk 103 kamper, 20 mål og 24 assists for Monaco.

Carassco fikk sitt virkelige gjennombrudd i Mesterliga-finalen i 2016 da Atlético Madrid møtte byrival og «storebror» Real MadridStadio Giuseppe Meazza (San Siro) i Milano. Det sto lenge 1-0 til Real Madrid. Belgieren ble byttet inn i andre omgang og han var en viktig årsak til at kampbildet endret seg til Atléticos fordel. I det 79. minutt utlignet Carrasco for Atlético. Real Madrid vant til slutt på straffespark. På tross av en god start på karrieren i Atlético slo aldri Carrasco i gjennom for hovedstadsklubben. Februar 2018 meldte han overgang til den kinesiske klubben Dalian Yifang. Carrasco fikk 124 kamper, 23 mål og 17 målgivende pasninger for Atlético Madrid.

Carrasco har drakt nummer 11 på det belgiske landslaget. Han representerte Belgia under EM i Frankrike 2016 og VM i Russland 2018. Angriperen har 30 landskamper og 5 mål (per 14. juli 2018).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.