Yannick Ferreira Carassco for Atlético Madrid.

av TIMMY CARRASCO. CC BY- SA 4.0

Belgisk/spansk fotballspiller med posisjonen venstreving på Atlético Madrid og det belgiske landslaget. Carrasco kan også bekle rollene som høyre kant, offensiv midtbane og spiss. Belgieren er en teknisk begavet fotballspiller. Han er utrolig god til å utfordre én mot én og til å holde på ballen.

Han begynte sin profesjonelle karriere i AS Monaco i 2012. Carrasco hadde Stade Louis II som hjemmebane fram til juli 2015. Samme måned skrev han under for Atlético Madrid. Venstrevingen fikk 103 kamper, 20 mål og 24 assists for Monaco.

Carassco fikk sitt virkelige gjennombrudd i Mesterliga-finalen i 2016 da Atlético Madrid møtte byrival og «storebror» Real Madrid på Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) i Milano. Det sto lenge 1-0 til Real Madrid. Belgieren ble byttet inn i andre omgang og han var en viktig årsak til at kampbildet endret seg til Atléticos fordel. I det 79. minutt utlignet Carrasco for Atlético. Real Madrid vant til slutt på straffespark.

Carrasco har drakt nummer 11 på det belgiske landslaget. Han representerte Belgia under EM i Frankrike 2016. Angriperen har 18 landskamper og fire mål (per juli 2017).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.