Yair Lapid, israelsk journalist og politiker, medlem av nasjonalforsamlingen Knesset fra 2013 som leder for det i 2012 nystartede partiet Yesh Atid, som ved valget i januar 2013 ble Knessets nest største. Da partiet sluttet seg til den nye koalisjonsregjeringen ledet av Benjamin Netanyahu i mars 2013, ble Lapid finansminister.

Yair Lapid har en lang journalistisk karrière fra flere medier, tidligst som medarbeider i ukemagasinet til det israelske forsvaret (IDF), BaMahane, samt for dagsavisen Maariv, senere Yedioth Ahronoth, deretter i radio og fjernsyn, som nyhetsanker og egne programmer i de største kanalene. Lapid bekjentgjorde i januar 2012 at han ville forlate journalistikken for å slutte seg til politikken, og registrerte Yesh Atid med tanke på å delta i det kommende valget. Etter å ha spilt en framtredende rolle under valgkampen, og sikret partiet en ledende stilling i det nye politiske landskapet i Israel, ble Lapid omtalt som et fenomen, og partiets oppslutning ble mye tilskrevet hans personlige popularitet og innsats. Han er blitt framstilt som en annerledes - ny - politiker, en israelsk Barack Obama. Kritikere og skeptikere har påpekt at han mangler formell høyere utdanning, noe han selv har tilskrevet læringsvansker. Hans far, Tommy Lapid, var også en journalist som gikk inn i politikken, ledet Shinui-partiet og ble regjeringsmedlem og visestatsminister.

Lapid har også deltatt i en israelsk film, har skrevet en politisk dramaserie for tv ('War Room') samt et skuespill, dikt, poptekster og flere bøker, inklusive trillere og en barnebok. Han har også vært amatørbokser.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.