'Guds Verdensvide Kirke', også kalt Armstrongbevegelsen, nyreligiøs bevegelse med bakgrunn i visse adventistiske retninger i USA, brøt ut som egen bevegelse i 1930-årene under ledelse av Herbert W. Armstrong. Hovedkvarter i Glendora, California. Leder fra 1995 er Joseph W. Tkach. Kirken har (2005) ca. 64 000 medlemmer på verdensbasis, hovedsakelig i USA. I Skandinavia er det ca. 100 medlemmer.

Armstrong hevdet at hans forkynnelse av kristendommen er den eneste sanne siden apostlenes tid, og anså denne kirken for å være enestående. I gammeltestamentlig tradisjon blir det i læren lagt vekt på å overholde Guds lov, særlig De ti bud. Jul og påske avvises som hedenske skikker og man feirer sabbat i stedet for søndag. Tradisjonelle kirkesamfunn er bl.a. kritisert for å fokusere for mye på Jesu person istedenfor hans budskap. I de senere årene har imidlertid Worldwide Church of God endret sitt syn på en rekke spørsmål og har nærmet seg de tradisjonelle kirkesamfunn. 1996 ble kirken medlem av foreningen av evangeliske kirkesamfunn i USA (National Association of Evangelicals). Endringene førte til en betydelig reduksjon i antall medlemmer og svikt i kirkens økonomi.

Siden 1934 har kirken utgitt tidsskriftet The Plain Truth, som oversettes til en rekke språk. Den norske utgaven heter Livets kilde.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.