World Nuclear Association

Logoen til WNA
Av .

Artikkelstart

World Nuclear Association (WNA) er en internasjonal interesseorganisasjon som representerer verdens kjernekraftindustri.

Faktaboks

Også kjent som

WNA

Organisasjonen ble etablert i 2001. Dens oppgave er å fremme en bredere forståelse av kjernekraftens betydning hos viktige beslutningstagere ved å spre kvalitetssikret informasjon om kjernekraftens virksomhet og bidrag til energiforsyningen.

Medlemmer

Medlemmene kommer fra hele kjeden av virksomheter innen kjernekraftindustrien. Den omfatter blant annet virksomheter som arbeider med uranutvinning, urananrikning, produksjon av kjernebrensel, produksjon av kjernereaktorer, transport av kjernefysisk materiale, reprosessering av brukt kjernebrensel og håndtering av radioaktivt avfall. En rekke kraftselskaper er også medlemmer. Til sammen står disse selskapene for rundt 70 prosent av verdens totale produksjon av kjernekraft.

Sekretariat

Sekretariatet har 35 ansatte og er lagt til London, men organisasjonen er også representert i India, Kina og Australia. WNA bistår medlemmene med informasjon og utveksling av erfaringer med bruk av kjerneenergi, og legger til rette for samarbeid om saker av teknisk, kommersiell og politisk karakter.

Utad publiserer WNA detaljert informasjon om verdens kjernekraftverk, og om pågående aktiviteter knyttet til energiforsyningen for å skape en større forståelse for verdien av kjerneteknologi. I tillegg representerer WNA den internasjonale kjernekraftindustriens interesser i viktige internasjonale fora som Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) og Nuclear Energy Agency (NEA). WNA har også deltatt i aktiviteter innenfor organisasjoner som FN (i fora som fokuserer på bærekraftig utvikling og klimaendringer), ICRP (Den internasjonale kommisjon for strålevern) og OSPAR-konvensjonen.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg