WNA, internasjonal organisasjon som ble etablert i 2001 med det formål å fremme en fredelig utnyttelse av kjerneenergi og å ivareta interessene til de mange selskaper som utgjør verdens kjernekraftindustri.

Nesten alle selskaper i verden som arbeider med utvinning av uran, produksjon av kjernebrensel, produksjon av kjernekraft og håndtering av radioaktivt avfall, er medlemmer i denne organisasjonen. WNA bistår medlemmene med informasjon og utveksling av erfaringer med bruk av kjerneenergi og legger til rette for samarbeid om saker av teknisk, kommersiell og politisk karakter. Videre arbeider organisasjonen for en større forståelse for verdien av kjerneteknologi.

I tillegg representerer WNA den internasjonale kjernekraftindustriens   interesser  i viktige internasjonale fora som Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) og Nuclear Energy Agency (NEA). WNA har også deltatt i aktiviteter innenfor organisasjoner som FN (i fora som fokuserer på bærekraftig utvikling og klimaendringer), ICRP (Den internasjonale kommisjon for strålevern) og OSPAR-konvensjonen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.