Wiz Khalifa (egentlig Cameron Jibril Thomaz), amerikansk rapper og låtskriver, fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i 2010 med den Stargate-produserte singelen «Black and Yellow». Sangen, en hyllest til det amerikanske fotballaget Pittsburgh Steelers, gikk til topps på den amerikanske singellisten og gjorde Wiz Khalifa til en av de største navnene i amerikansk rapmusikk.

De to neste årene fulgte han opp gjennombruddet med albumene Rolling Papers (2011) og O.N.I.F.C. (2012), samtidig som han i samarbeid med rapkollega Snoop Dogg ga ut filmmusikken til komedien Mac & Devin Go to High School. I 2014 utga han Blacc Hollywood, som gikk rett inn på førsteplass på den amerikanske Billboard-listen, mens den neste utgivelsen, Khalifa (2016), fikk en mer lunken publikumsrespons.

Wiz Khalifa har av mange kritikere blitt beskrevet som en endimensjonal og refrengbasert rapper. Musikkens tematiske innhold, som ofte dreier rundt rapperens forkjærlighet for cannabis, har også fått kritikk for mangel på variasjon og bredde.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.