William Marrion Branham

Faktaboks

William Marrion Branham

Født: William Marrion Branham

Uttale
brˈænəm
Født
6. april 1909, Cumberland County, Kentucky, USA
Død
24. desember 1965, Amarillo, Texas, USA

William Marrion Branham var en amerikansk helbredelsespredikant med bakgrunn i en radikal fløy av Pinsevennene.

Var en amerikansk helbredelsespredikant med bakgrunn i en radikal fløy av Pinsevennene, den såkalte Jesus Only-retningen. Tilhengerne betraktet ham som «endetidens budbærer», og hevdet å se en lysglorie over hans hode. Han stilte diagnoser ved å kjenne på vibrasjoner mens han tok folk i hånden, og forkynte at mennesket skulle bli friskt og syndefritt gjennom rett tro og bønn. Under Norgesbesøket 1950 nedla Helsedirektoratet forbud mot hans helbredelsesforkynnelse, til stor bestyrtelse langt inn i kirkelige kretser. Besøket gav avgjørende inspirasjon til flere norske predikanter, blant annet Aage Samuelsen.

Tilhengere finnes over hele verden. De forkaster tradisjonell treenighetslære, dåp skjer kun i Jesu Kristi navn, ikke i Faderens, Sønnens og Åndens navn.

I Norge har bevegelsen etter hvert utviklet seg til noen lokale menigheter, blant annet i Moss, Sarpsborg, Skien, Oslo og Kristiansand; på landsbasis er det rundt tusenårsskiftet mellom 200 og 300 tilhengere. Noen kaller sin bevegelse for Det talte ord, noen andre kaller den for Endetidens Budskap.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg