Faktaboks

William

William Arthur Philip Louis

prins William

Født
21. juni 1982
Prins William
Av .
George, Louis og Charlotte
De tre barna til prins William, hertug av Cambridge, og Catherine, hertuginne av Cambridge, fra venstre: George (født 2013), Louis (født 2018) og Charlotte (født 2015), fotografert i 2022.
George, Louis og Charlotte
Av /NTB.
Den britiske kongefamilien
Den britiske kongefamilien fotografert i forbindelse med dronning Elizabeths platinajubileeum (70 år som dronning) i 2022. Foran fra venstre: Camilla, hertuginne av Cornwall, Charles, prins av Wales, dronning Elizabeth og prins Williams barn George, Charlotte og Louis. Bak: William, hertug av Cambridge, og Catherine, hertuginne av Cambridge.
Den britiske kongefamilien
Av /NTB.

William Arthur Philip Louis er prins av Wales, jarl av Rothesay og britisk tronfølger. Han er også hertug av Cambridge og Cornwall. Han er eldste sønn av kong Charles og prinsesse Diana, og gift med Catherine, prinsesse av Wales.

Utdanning

I årene 2001–2005 var William student ved St. Andrews-universitetet i Skottland. Han er utdannet ved militærakademiet Sandhurst og ble i 2007 offiser i kavaleriet. Deretter har han utdannet seg i flyvåpenet og ble i 2010 ferdig utdannet helikopterpilot. William har flere tillitsverv, blant annet president i det engelske fotballforbundet (FA) fra 2006.

Ekteskap og barn

I 2010 forlovet William seg med Kate Middleton, som han traff i studietiden på St. Andrews. Ved bryllupet i Westminster Abbey 29. april 2011 fikk han tittelen hertug av Cambridge, mens hans kone ble prinsesse Catherine, hertuginne av Cambridge.

22. juli 2013 fikk paret en sønn, George Alexander Louis, som er nummer to i arverekkefølgen til den britiske trone. 2. mai 2015 ble datteren Charlotte født. Parets tredje barn, Louis Arthur Charles, ble født 23. april 2018. Familien er bosatt på eiendommen Windsor Castle, men har offisiell residens i Kensington Palace.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Knut Are Tvedt

Ny prins, Louis Arthur Charles, født 23. april 2018.

svarte Ida Scott

Takk for innspill, det er nå lagt til artikkelen. Vennlig hilsen Ida Scott, redaksjonen.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg