Wampanoag var en amerikansk fregatt typisk for en rekke fregatter påbegynt av nordstatene under den amerikanske borgerkrigen for å bekjempe kaperskipene fra sørstatene som herjet nordstatenes skipsfart.

Disse fregattene, som felles ble kalt Wampanoags, var kjennetegnet av lange smale skrog og for sin tid svært høy fart. Ingen av disse skipene ble tatt i bruk før etter krigen var slutt, men de fikk en viss innflytelse på utviklingen av senere krigsskip, spesielt i den britiske marinen, og regnes av mange som en tidlig utgave av den moderne krysser.

Florida - den tidligere Wampanoag - avbildet omkring 1869.

Naval History and Heritage Command. fri

Wampanoag ble sjøsatt 15. desember 1864, og ble første gang tatt i bruk av den amerikanske marinen 17. september 1867. Det hadde en topphastighet på 17,75 knop, og holdt under en 38 timer lang prøveseilas en gjennomsnittshastighet på 16,7 knop. Det ble satt i reserve allerede i 1868, omdøpt til Florida i 1869, og solgt til opphugging i 1885.

Wampanoag var utrustet med ti åttetommers kanoner, to 100-punds kanoner, to 24-punds kanoner og én 60-punds kanon. Det hadde som bygget et deplasement på 4215 tonn og en lengde på 108,10 m.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.