Faktaboks

Walter Lippmann
Uttale
lˈipmən
Født
23. september 1889, New York
Død
14. desember 1974, New York
Walter Lippmann
Av /Library of Congress.

Walter Lippmann var en amerikansk politisk analytiker, spaltist og forfatter. Lippmanns journalistiske karriere strakte seg over mer enn femti år og varte nesten like fram til hans død i 1974. Lippmann var en respektert og innflytelsesrik kommentator som var et viktig forbilde for unge amerikanske pressefolk.

Hans politiske standpunkt var fra først av sosialistisk, men ble siden mer konservativt. I 1947 utga han boken The Cold War. Lippmann er således blant de første som brukte uttrykket «den kalde krigen».

Lippmann var i 1913 med og grunnla New Republic, som han også var medredaktør i til 1919. Fram til 1931 var han redaktør av New York World, og arbeidet senere som spesiell utenrikspolitisk medarbeider i New York Herald Tribune-syndikatet. Lippmann oppnådde en enorm leserkrets, og hans innflytelse ble stor, takket være hans sakkunnskap og klare form. Han skrev en lang rekke bøker om amerikanske forhold og internasjonal politikk.

Walter Lippmann mottok en rekke utmerkelser for fremragende journalistikk, blant annet Pulitzerprisen i 1958 og 1962.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg