Denne forretten består av eple og selleri blandet med en god majones, servert på en seng av salat. Den ble først servert ved åpningen av Waldorf-Astoria Hotel i New York, 14. mars 1893.

Den moderne utgaven med valnøtter ble først lagt til senere. Ekspertene strides om når nøttene ble lagt til oppskrifter, men det ser ut til at versjoner med nøtter ble publisert så tidlig som 1905.

Versjoner med andre ingredienser har blitt vanlig senere. Disse  har ført til at salaten har endret karakter til å bli søtere og mer fruktig. Denne listen inkluderer pærer, sitrus, druer, kylling, kalkun, tørket frukt og andre ingredienser kommet frem. Ingrid Espelid Hovig blander majonesen med fløte eller rømme. Dette kan kanskje ha noe med at den majonesen vi kjøper i butikken har en mye skarpere smak enn en hjemmelaget majones.

Det er sveitseren Oscar Tchirky, også kjent som Oscar på Waldorf, som skapte denne oppskriften. Tchirky var hovmester på hotellet i 50 år. Samlingen med menyer og andre notater ble donert til Cornell Universitetet og inneholder nå over 10 000 gjenstander.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.