VisionWorks AS

Artikkelstart

VisionWorks AS er et selskap som arrangerer foredrag, messer, kurs og workshops innenfor holistisk tenkning og alternativ spiritualitet, i tillegg til å gi ut magasinet Visjon.

Organisasjonen ble stiftet i 1992 av Øyvind Solum og Roald Pettersen under navnet Alternativt Nettverk.

Bakgrunn

Alternativt Nettverk var et forum, nettverk, messe- og foredragsarrangør samt magasin-utgiver. Alternativ Nettverks plattform ble trykt i hver utgave av magasinet Alternativt Nettverk (tidligere Nettverk-Nytt), som ble gitt ut av Alternativ Nettverk A/S fra 1992. Nettverket skulle stimulere til informasjon, debatt og aktivitet innen områder som alternativ medisin, økologi, global bevissthet, selvutvikling og alternative livssyn. Nettverket skulle også fungere som informasjonssentral overfor offentligheten.

Magasinet Alternativ Nettverk endret i 2007 navnet til Visjon, som fortsatt utgis og har en sentral rolle på alternativfeltet. «Mangfold og forskjeller som en ressurs» har vært trykket i programerklæringene i magasinene til Alternativt Nettverk og VisionWorks siden starten.

Messer

Messene, ble først lansert som «Alternativmesser» under Alternativt Nettverk, fikk stor betydning for utbredelsen av alternativ spiritualitet. De fungerte som møteplasser der alternativfeltets tilbud ble framvist. Messen i Oslo, senere på Lillestrøm, var Nordens største i sitt slag.

Ulike alternativmesser eller -festivaler finnes over hele landet, med ulike arrangører. Stiftelsen Norges Varemesse kjøpte opp rettighetene til å drive VisionWorks messe på Lillestrøm i 2019, og denne går nå under navnet BODY MIND SPIRIT.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg