Vincent O'Sullivan er en newzealandsk forfatter og kritiker, som har utgitt dikt, noveller, drama og romaner. Hans første diktsamling, Our Burning Time (Vår brennende tid), kom ut i 1965, og han har i alt utgitt over 10 diktsamlinger. Selected Poems (Utvalgte dikt) kom i 1992, den prisbelønnede Seeing You Asked i 1998, Lucky Table (Heldig bord) i 2001 og Nice Morning for it, Adam (Fin morgen for det, Adam) i 2004.

I 1970-årene begynte han å skrive noveller, blant annet The Boy, The Bridge, The River (1978, Gutten, Broen, Elven). Andre samlinger er Survivals (1985) og Palms and Minarets: Selected Stories (1992, Palmer og minareter: Utvalgte historier). Tema er ofte sorg, savn og det å bli forrådt. I den prisbelønnede romanen Let the River Stand (1993, La elven stå) skildrer han et bygdesamfunn i Waikato i perioden fra 1918 til etter andre verdenskrig. O'Sullivan er også en ledende skikkelse i newzealandsk dramtikk, og er blant annet kjent for Shurikan (1985), Jones & Jones (1989), som handler om Katherine Mansfield og hennes venninne Ida Baker, og Billy (1990).

O'Sullivan er dessuten en meget anerkjent kritiker, og har redigert flere utgaver av Katherine Mansfields verk og brev samt flere antologier  med newzealandske noveller.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.