Vilhelm Christensen

Faktaboks

Vilhelm Christensen
født:
1984

Vilhelm Christensen er en norsk arkitekt, og tidligere partner i Superunion Architects. Han driver egen arkitektpraksis, VI OSLO.

Bakgrunn

Vilhelm Christensen er sivilarkitekt (MNAL), og studerte arkitektur og urbanisme ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) og ved Southern California Institute of Architecture ( SCI – ARC ) i Los Angeles. Han var ferdig utdannet i 2008.

I studietiden jobbet han for Ghilardi + Hellsten Arkitekter i Oslo i 3 år. I 2009 og 2010 arbeidet han for arkitektkontoret OMA i Rotterdam, Nederland. Ved OMA arbeidet han med både design og forskningsprosjekter. Christensen var med på flere vinnerbidragene i internasjonale arkitektkonkurranser. Han fikk også en rolle i AMO, utviklings- og tenketanken til OMA innenfor fagområdet fornybar energi.

I 2010 grunnla han Superunion Architects sammen med Johanne Borthne. Han har undervist ved instituttene av arkitektur og urbanisme ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO). Superunion Architects mottok Anders Jahres pris for yngre kunstnere i 2014.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg