Viggo B. Drewsen var en norsk-amerikansk kjemiker som var en av sin tids ledende forskere innen celluloseproduksjon. Han tok ut 43 patenter på dette området.

Drewsen studerte kjemi ved universitetet i Oslo i 1877. Deretter reiste han til Tyskland og fikk Carl R. Fresenius i Wiesbaden, og Adolph von Baeyer i München, som veiledere. Han avla doktorgrad ved universitetet i München 1881.

Viggo B. Drewsen utviklet en elegant syntesemetode for indigo fra o-nitrobenzaldehyd og aceton. Dette ble publisert som et fellesarbeid med Baeyer og førte til at Drewsens navn ble verdenskjent. I 1882 ble han ansatt som lærer i kjemi ved Trondhjems tekniske læreanstalt, hvor han vikarierte som overlærer i 5 år. I 1887–1993 var han forskningssjef ved Bøhnsdalens cellulose- og papirfabrikk.

Drewsen emigrerte i 1894 til USA. Han var ett år bestyrer ved Glens Falls cellulosefabrikk i Fort Edward, New York, før han startet sitt eget firma i 1895. Fra 1910 var han ansatt som bestyrer og forskningssjef ved West Virginia Pulp and Paper Co.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.