VertavoKvartetten, norsk strykekvartett, stiftet i 1984, har fra starten vært et av de ledende norske kammerensemblene. Vertavokvartetten består av Øyvor Volle (fiolin), Annabelle Meare (fiolin) Berit Cardas (bratsj) og Bjørg Lewis (cello). 

Vertavokvartetten ble stiftet av Øyvor Volle, Nora Taksdal og Berit og Bjørg Værnes. Nora Taksdal spilte bratsj frem til 1994, da hun ble avløst av Henninge Landaas, som var bratsjist i kvartetten til 2011. Da overtok Berit Cardas bratsjstemmen, og Annabelle Meare kom inn. 

Kvartetten fikk fra starten en meget god mottakelse i inn- og utland og har vunnet flere priser.

På repertoaret står både de klassiske komponistene så vel som samtidskomponister. Kvartetten urfremførte Poul Ruders strykekvartett nr. 4 i Barbican-senteret i London i 2013.

De har gjort flere kritikerroste innspillinger, blant annet med musikk av Robert Schumann, Johannes Brahms, Claude Debussy og Carl Nielsen.  De har også samarbeidet med artister fra andre deler av musikklivet, blant andre Hot Club de Norvège og Maj Britt Andersen.

Navnet er dannet av første stavelse i stifternes etternavn.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

12. august 2012 skrev Astrid Værnes

Teksten om Vertavokvartetten er noe foreldet og jeg vil gjerne foreslå at den endres til følgende:
"VertavoKvartetten
norsk strykekvartett, består (2012) av Øyvor Volle (fiolin), Annabelle Meare (fiolin) Berit Cardas (bratsj) og Bjørg Værnes Lewis (cello). Stiftet 1984 av Øyvor Volle, Nora Taksdal og Berit og Bjørg Værnes. Nora Taksdal  spilte bratsj frem til 1994, da hun ble avløst av Henninge Landaas, som var bratsjist i kvartetten til 2011. Da overtok Berit Cardas bratsjstemmen, og Annabelle Meare kom inn. Kvartetten har fått meget god mottakelse i inn- og utland, og har vunnet flere priser. Kritikerroste CD-innspillinger. Samarbeid med bl.a. Hot Club de Norvège.
Navnet er dannet av første stavelse i stifternes etternavn."

Mvh
Astrid Værnes

14. august 2012 skrev Georg Kjøll

Hei Astrid. Takk for innspill og forslag til oppdateringer. Jeg har lagt inn den nye informasjonen, så nå skal oppføringen ha den riktige besetningen på plass.

Med vennlig hilsen,

Georg Kjøll
Redaktør

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.