Verizon Communications er et amerikansk telekommunikasjonskonsern som ble dannet i 2000 ved at Bell Atlantic overtok GTE (General Telephone and Electronics).

Historie

Bell Atlantic ble etablert i 1984 som en av sju regionale såkalte Baby Bells da Bell-systemets telefonmonopol tok slutt. Dette systemet oppstod i 1880-årene på grunnlag av Alexander Graham Bells telefonpatent fra 1876 og hadde American Telephone and Telegraph Company (AT&T) som morselskap (Mother Bell).

Virkefelt

Bell Atlantic hadde virkefelt i New Jersey, Pennsylvania, Delaware, Maryland, West Virginia, Virginia og Washington D.C. Selskapet ble i 1994 slått sammen med NYNEX, som også var et Baby Bell-selskap med virksomhet i New York og flere New England-stater i nordøst.

Verizon overtok i 2005 restene av det skandalerammede WorldCom (da kalt MCI) og ble et av verdens største på området. Konsernet overtok i 2016 internettvirksomheten til Yahoo.

Navnet er dannet fra latin veritas, 'sannhet', og engelsk horizon, 'horisont'.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg