Faktaboks

Offisielt navn
UTVIKLINGSFONDET STI
Organisasjonstype
Stiftelse
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
24.12.1978
Daglig leder
Ulf Otto Martin Flink
Styreleder
Asbjørn Eidhammer

Utviklingsfondet, etablert i 1978, er en uavhengig miljø- og utviklingsorganisasjon. Organisasjonen støtter tiltak i utviklingsland som fremmer en bærekraftig utvikling, tilpasning til klimaendringer, matvaresikkerhet, biologisk mangfold, sosial rettferdighet og styrking av lokalsamfunn.

Utviklingsfondet kombinere miljø- og utviklingstiltak og legger vekt på selvhjelpsprosjekter. Det betyr at man ønsker å hjelpe lokalbefolkningen til å etter hvert klare seg uten hjelp. Fondet gjør dette ved å investere i prosjekter som reduserer fattigdom og sult i lokalsamfunn Det konkrete arbeidet utføres i samarbeid med lokale organisasjoner i det enkelte land. Utviklingsfondet har prosjekter i blant annet Malawi, Etiopia, Nepal, Guatemala og Somalia. Fondet kombinerer arbeid i lokalsamfunn med internasjonalt politisk påvirkningsarbeid og informasjonsarbeid. Arbeidet finansieres ved innsamlede midler og støtte fra en rekke samarbeidspartnere, deriblant Direktoratet for utviklingssamarbeid.

Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon, Spire, ble etablert i 2003. Spire jobber tverrpolitisk med globale problemstillinger knyttet til handel, utvikling, miljø, mat og jordbruk.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.992 Fond/legater som støtter veldedige og allmennyttige formål

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg