Faktaboks

University of London
Uttale
junivˈə:siti əv lˈʌndən

University of London er et britisk universitet som ble grunnlagt i 1836. Det var i tillegg til universitetene i Oxford og Cambridge lenge det eneste større universitetet i Storbritannia.

Det er en sammenslutning av en rekke ulike institutter, medisinske utdanningsinstitusjoner og frittstående colleger, for eksempel University College London, Imperial College, King's College London, London Business School, London School of Economics and Political Science, og Institute of Education for lærerutdanning og pedagogisk forskning. Med cirka 219 000 interne studenter og cirka 41 000 eksterne studenter (2020) er det Storbritannias største universitet.

Historikk

I 1827 ble det opprettet et college uavhengig av de britiske kirkesamfunnene, som fikk navnet University College. I 1831 ble et annet grunnlagt, King's College, og i 1836 ble de to samordnet, og eksamensinstitusjonen University of London ble opprettet. Den ga fra starten ikke undervisning, og først fra 1898 ble den også en undervisningsinstitusjon for innskrevne, såkalte interne, studenter. Den eksaminerer såkalte eksterne studenter, det vil si studenter som kommer fra andre institusjoner eller har lest privat, og driver folkeuniversitetsundervisning (university extension).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg