UNIT – Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning

Artikkelstart

UNIT – Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning er et direktorat som har ansvaret for digital infrastruktur, publiseringstjenester og en rekke andre IKT- tjenester i høyere utdanning og forskning. Direktoratet skal utvikle og implementere vedtatte digitaliseringsstrategier, utvikle, anskaffe og forvalte systemer for informasjonssikkerhet og administrasjon og publisering i universitets- og høyskolesektoren. Roar Olsen er direktør siden 2018.

Direktoratet har store oppgaver innenfor forskningspublisering og registrering gjennom ansvaret for å følge opp strategien med open access for forskningsresultater, og driften av publiseringsportalen Cristin. Direktoraret forvalter også rettighetsavtaler for bibliotekene i sektoren, og søkemotoren Oria.

I 2019 fikk direktoratet overført ansvaret for Uninett som drivere datanett for sektoren, og håndterer administreringen av norske internett-domener gjennom Uninett Norid AS.

Totalt har direktoratet ansvaret for 45 tjenester innenfor universitets og høyskolesektoren.

UNIT ble etablert i 2018 og er resultatet av sammenslåingen av en rekke institusjoner innenfor høyere utdanning og forskning. Direktoratet har 200 ansatte (2019) og har hovedkontor i Trondheim.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg