Tyin tegnestue - arkitektkontor

Tyin Tegnestue Arkitekter ble etablert i 2008. Kontoret har gjennomført flere prosjekter i fattige og underutviklede områder i Thailand , Burma , Haiti og Uganda.

TYIN er i dag drevet av Masters of Architecture Andreas G. Gjertsen og Yashar Hanstad , og har sitt hovedkvarter i Trondheim. TYIN har vunnet flere internasjonale priser og deres prosjekter har blitt publisert og utstilt over hele verden.

Kontoret arbeider i all hovedsak i utviklingsland, men deres idealisme er rettet mot bærekraft og langsiktige varige løsninger. De arbeider med en forenklet, bærekraftig og formålsrettet arkitektur. Hva de selv omtaler som en arkiteketur som følger av nødvendighet. Byggeoppgaven skal løses innenfor rammen av lokale premisser. Deres metodikk er basert på kortreiste materialer og involvering av lokal befolkningen i både design og bygging av prosjektene.

Prosjekter

Cassia Co-op Training Centre, Sungai Penuh, Sumatra, Indonesia 2011 – Administrasjons- og øvningslokale for lokale kanelarbeidere. Cassia Co-op ønsker å gjøre senteret til ledende på bærekraftig produksjon og gode arbeidsforhold i kanelindustrien.

Klong Toey Community Lantern, Klong Toey Lock 1-2-3, Bangkok, Thailand 2011 – lokal lekeplass for barn og møteplass for voksne i en bydel med høy kriminalitet.

Naust på Åre, Møre- og Romsdal, Norge 2010 – Eldre naust måtte rives, nytt naust med gjennbruk av materialer.

Old Market Library, Min Buri, Bangkok, Thailand 2009 – Fornyelse og tilbygg til et eldre bibliotek i en bydel preget av forfall. Stor grad av lokal innvolvering og gjenbruk av lokale materialer.

Safe Haven Bathhouse, Ban Tha Song Yang, Thailand 2009. – Sanitærhus for barnehjem.

Safe Haven Library, Ban Tha Song Yang, Thailand 2009. – Bibliotek for barnehjem.

Soe Ker Tie House, Noh Bo, Tak, Thailand 2008. – Flyktninger hytter for barn.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg