Twitter

Twitters offisielle logo

Av .
Lisens: fri

Twitter er et sosialt nettverk og mikrobloggingtjeneste, hvor brukere kan poste og lese innlegg på inntil 280 tegn, kjent som tweets. Hver bruker har også sin egen personlige strøm hvor de fortløpende får innlegg fra personer de har valgt å følge. Brukere kan også «like» andres innlegg og svare på dem. Man kan også poste andres innlegg på sin egen profil for å gi dem mer oppmerksomhet, såkalt retweeting. Det er vanlig å bruke emneknagger i tweets for å markere dem med tema, slik at personer som er interessert i det aktuelle temaet lettere finner relevant innhold.

Twitter ble skapt i 2006 av Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone og Noah Glass. I løpet av 2007 og årene etter ble Twitter en svært populær tjeneste. I dag er Twitter blant verdens største sosiale medier, med 187 millioner daglige brukere per oktober 2020. Twitter Inc. er basert i San Francisco.

Twitter har fått oppmerksomhet som en sentral plattform i politikk og viktige begivenheter. Blant annet skal Twitter ha blitt brukt til å koordinere opprørere under opprøret i Egypt i 2011–2012. I dag bruker mange politikere plattformen for å nå ut til velgere. Både Barack Obama og Donald Trump brukte tjenesten aktivt under sine presidentskap. Kontroversielle tweets fra politikere, kjendiser og andre skaper ofte overskrifter i mediene og blir gjenstand for politiske debatter.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg