Turisme i Bulgaria

Artikkelstart

Bulgarias klima og geografi har medført at det satses relativt mye på å tiltrekke utenlandske turister. Badeferie langs svartehavskysten og skiferie i fjellene er de viktigste satsingsområdene. Dessuten har det vært et økende antall turister til hovedstaden Sofia etter at Bulgaria ble medlem av EU i 2007.

I Europa har Bulgaria klart å profilere seg som et lavkostland for masseturismen. Tidligere var turistene hovedsakelig fra andre østeuropeiske land, men turister fra Sør- og Vest-Europa har senere overtatt mye av markedet. I 2017 kom det 11,6 millioner utenlandske turister til Bulgaria. Fra følgende fire land var det mer enn en million turister: Romania (1,9), Tyrkia (1,4,), Hellas (1,2) og Tyskland (1,0).

De største og mest kjente turiststedene langs svartehavskysten er Albena, Golden Sands, Varna, Zlatni Pjasătsi og Slăntsjev Brjag. Populære steder for skiturister er Borovets i Musalafjellet, Pamporovo i Rodopifjellene, Bansko ved foten av Pirinfjellet og fjellmassivet Vitosja 10 km sør for Sofia. Foruten bade- og skiferie er helseturisme knyttet til naturlige mineralkilder et annet satsingsområde. Kjente mineralbad er Kjustendil, Sandanski, Velingrad og Hissarya.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg