Trond Grytting

Faktaboks

Trond Grytting
Født
1955, Kristiansand
Trond Grytting
Av /Forsvaret.

Artikkelstart

Trond Grytting er en norsk marineoffiser, med kontreadmirals grad, som blant annet har vært sjef for Kysteskadren.

Grytting ble uteksaminert fra Sjøkrigsskolen i 1980, og har innehatt en rekke sentrale stillinger i Sjøforsvaret. Han har også tjenestegjort utenlands, og har etter endt tjeneste i Forsvaret hatt flere sivile oppgaver.

Nasjonalt har Grytting blant annet vært fartøysjef på fregatt og MTB. Han har ledet den tidligere Overflateflotiljen; og var sjef for Kysteskadren. Han var senere sjef for det daværende Landsdelskommando Nord-Norge (2005–2009); deretter nestkommanderende ved Forsvarets operative hovedkvarter (2009–2010).

Internasjonalt har Grytting vært stabssjef i NATO-styrken STANAVFORLANT. Fra 2010 til 2014 var han den norske forsvarsattaché i USA og Canada.

Grytting var medlem av ekspertutvalget satt ned av regjeringen for å gi innspill om sikkerhets- og forsvarsutvalget, forut for utarbeidelse av ny langtidsplan for forsvarssektoren (2015). Han var også medlem av utvalget som utredet digitalt grenseforsvar (Lysne 2-utvalget, 2016). Grytting ble i 2018 medlem av styret for Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg