Trolleholm slott, 9 km nordvest for Eslöv, ble opprinnelig oppført 1538, som en borg med fire fløyer og diagonalt stilte hjørnetårn, omgitt av vollgraver. Borgen brant 1678, og ble gjenoppbygd på midten av 1700-tallet. Sin nåværende form, et trefløyet anlegg i renessansestil med fire runde hjørnetårn, fikk slottet ved en ombygging 1887–89 etter tegninger av den danske arkitekt Ferdinand Meldahl. Slottet rommer store samlinger av møbler og kunst, samt et bibliotek med ca. 45 000 bind. Deler av slottet leies ut til bedrifter for representasjon og konferanser. I 2005 og 2007 var Trolleholm åsted for innspilling av fjernsynsserien Stjärnorna på slottet, som ble vist i svensk fjernsyn henholdsvis 2006 og 2008.

Nettsted: www.trolleholmsslott.se. Se også Sylve Åkessons nettsider om skånske slott (www.algonet.se/~sylve_a/trollehm.htm).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

1. mars 2009 skrev Jonas Botilsrud

Sammendrag av drift mm for noen år tilbake:http://bjerregaard.se/Trolleholmfolder.pdfSide under oppbygning, kommer kanskje oppe engang:http://www.trolleholmsgods.se/Driver et stort jordbruk, var den landbruksbedriften i Sverige som fikk 8. mest i gårdsstøtte ved siste utbetaling; 3,2 mill SEK.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.