Trio de Janeiro var en norsk musikkgruppe som spilte brasiliansk-inspirert samba, choro og bossa nova.

Gruppen ble dannet i 1988, med Tom Steinar Lund (gitar), Anne Marie Giørtz, vokal og shaker (et lite rytmeinstrument), og Sveinung Hovensjøbass og cavaquinho (en brasiliansk mini-gitar). Under musikalsk ledelse av Lund oppnådde de raskt stor popularitet på klubber i Oslo og ble kjent som et veldig godt liveband. De spilte også på en rekke festivaler og gjorde mange radio- og TV-opptredener. Trio de Janeiro vant i 1993 Spellemannprisen i kategorien Underholdning og dansemusikkfor sitt debutalbum Brazilikum.

Trioen hadde helt fra starten gjerne med seg en rekke gjesteartister, og den brasilianske perkusjonisten Célio de Carvalho var ofte med på å forsterke båndene til musikkens utgangspunkt. Andre gjesteartister inkluderer Knut Riisnæs, Rita Eriksen, Andreas Aase, Katia Cardenal, Frøydis Grorud, Tore Brunborg og Live Maria Roggen. Marius Müller og Carsten Loly utgjorde trioen sammen med Lund en periode på 1990-tallet.

Gruppen gav ut sitt andre album, Amoregano, i 1995.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg