Folketallet i Trinidad og Tobago ble i 2013 beregnet til 1341 000 innbyggere (Verdensbanken), og årlig befolkningstilvekst til 0,3 %. Den naturlige veksten (fødte ÷ døde) er høyere, fødsels- og dødsratene for 2005 var henholdsvis 14 og 8 promille. En negativ flyttebalanse holder veksten nede. Forventet levealder er beregnet til 73 år for kvinner og til 67 år for menn.

Trinidads urbefolkning var arawaker, et indiansk folk. Tobago var ubebodd i før-columbisk tid. Øyenes nåværende befolkning er svært sammensatt; omtrent 60 % av befolkningen er av afrikansk opprinnelse, for øvrig mange av indisk herkomst. Disse er i stor grad etterkommere av kontraktarbeidere som kom til sukkerplantasjene på Trinidad etter opphevelsen av slaveriet i første del av 1800-tallet.

Omtrent 96 % av befolkningen bor på Trinidad. 75 % av befolkningen lever i urbane strøk. Største byer er hovedstaden Port of Spain og San Fernando.

Den kristne befolkningen utgjør ca. 60 %, vel halvparten er katolikker. Protestantiske samfunn omfatter anglikanere (ca. 11 %), pinsevenner (7,5 %), presbyterianere, metodister og baptister. Ca. 25 % er hinduer og ca. 6 % er muslimer.

Engelsk er offisielt språk. Utbredt som talespråk er kreolfransk, spansk og hindi.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.