Trinidad og Tobagos befolkning

Presidentpalasset i Port of Spain. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.

Charlotteville på Tobago. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.

Folketallet i Trinidad og Tobago ble i 2013 beregnet til 1341 000 innbyggere (Verdensbanken), og årlig befolkningstilvekst til 0,3 %. Den naturlige veksten (fødte ÷ døde) er høyere, fødsels- og dødsratene for 2005 var henholdsvis 14 og 8 promille. En negativ flyttebalanse holder veksten nede. Forventet levealder er beregnet til 73 år for kvinner og til 67 år for menn.

Trinidads urbefolkning var arawaker, et indiansk folk. Tobago var ubebodd i før-columbisk tid. Øyenes nåværende befolkning er svært sammensatt; omtrent 60 % av befolkningen er av afrikansk opprinnelse, for øvrig mange av indisk herkomst. Disse er i stor grad etterkommere av kontraktarbeidere som kom til sukkerplantasjene på Trinidad etter opphevelsen av slaveriet i første del av 1800-tallet.

Omtrent 96 % av befolkningen bor på Trinidad. 75 % av befolkningen lever i urbane strøk. Største byer er hovedstaden Port of Spain og San Fernando.

Religion

Den kristne befolkningen utgjør ca. 60 %, vel halvparten er katolikker. Protestantiske samfunn omfatter anglikanere (ca. 11 %), pinsevenner (7,5 %), presbyterianere, metodister og baptister. Ca. 25 % er hinduer og ca. 6 % er muslimer.

Språk

Engelsk er offisielt språk. Utbredt som talespråk er kreolfransk, spansk og hindi.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg