Transnova er et organ etablert av Samferdselsdepartementet i 2008, med hovedmål å redusere klimagassutslippene fra transportsektoren i Norge. Prosjektet ledes av Statens vegvesen og finansieres med årlige bevilgninger over statsbudsjettet.

Transnova gir støtte til prosjekter og tiltak som bidrar til å erstatte fossile drivstoff med alternative drivstoff eller energibærere som gir lavere eller ingen CO2-utslipp. Transnova støtter også prosjekter og tiltak som bidrar til overgang til mer miljøvennlige transportformer og til å redusere det totale transportomfanget. Prosjektene som støttes skal i hovedsak være i en pilot-/demonstrasjonsfase, redusere ulike typer løsningsbarrierer og bidra til læring, erfaringsoverføring og kompetansebygging. I første omgang bidro Transnova med en tilskuddsordning for bygging av ladestasjoner for el-biler over hele landet gjennom prosjektet NOBIL.

ble etablert i 2010 for å følge opp og få fortgang på utbyggingen av ladestasjoner for el-biler, formidle info og hjelpe deg som kunde til å finne fram til ladestasjonene. Per september 2014 er det ca. 5000 ladestasjoner for bil i drift i Norge.

Fra 1. januar 2015 har Enova SF overtatt Transnovas oppgaver.

Transnova

NOBIL

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.