Transnova er et organ etablert av Samferdselsdepartementet i 2008, med hovedmål å redusere klimagassutslippene fra transportsektoren i Norge. Prosjektet ledes av Statens vegvesen og finansieres med årlige bevilgninger over statsbudsjettet.

Transnova gir støtte til prosjekter og tiltak som bidrar til å erstatte fossile drivstoff med alternative drivstoff eller energibærere som gir lavere eller ingen CO2-utslipp. Transnova støtter også prosjekter og tiltak som bidrar til overgang til mer miljøvennlige transportformer og til å redusere det totale transportomfanget. Prosjektene som støttes skal i hovedsak være i en pilot-/demonstrasjonsfase, redusere ulike typer løsningsbarrierer og bidra til læring, erfaringsoverføring og kompetansebygging. I første omgang bidro Transnova med en tilskuddsordning for bygging av ladestasjoner for el-biler over hele landet gjennom prosjektet NOBIL.

ble etablert i 2010 for å følge opp og få fortgang på utbyggingen av ladestasjoner for el-biler, formidle info og hjelpe deg som kunde til å finne fram til ladestasjonene. Per september 2014 er det ca. 5000 ladestasjoner for bil i drift i Norge.

Fra 1. januar 2015 har Enova SF overtatt Transnovas oppgaver.

Transnova

NOBIL

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.