Tove Nedreberg

Faktaboks

Tove Nedreberg
Født
7. oktober 1963, Herøy

Artikkelstart

Tove Nedreberg er en norsk medieleder. Hun er fra 2008 administrerende direktør i Adresseavisen AS og i Adresseavisen Gruppen AS. Hun ble i 2016 valgt til styreleder i Mediebedriftenes Landsforening.

Nedreberg er også sentralt plassert i ledelsen av mediekonsernet Polaris Media ASA, der hun er stedfortreder for konsernsjefen.

Tidligere yrkeskarriere

Tove Nedreberg startet sin karriere i Adresseavisen ASA i 2003 som viseadministrerende direktør. Tidligere var hun blant annet budsjettsjef og økonomisjef i Norges Handels- og Sjøfartstidende AS, og økonomisjef og assisterende direktør i Aftenposten AS. Hun har også vært direktør i Det Norske Oljeselskap.

Tillitsverv

Nedreberg er fra 2016 styremedlem i Norsk Filminstitutt, og fra 2017 styremedlem og medlem av arbeidsutvalget i Norsk Presseforbund. Hun har tidligere vært styremedlem i NHO Trøndelag. Fra 2016 til 2017 var hun styremedlem i oppdrettsselskapet SalMar ASA.

Utmerkelse

Hun ble i 2013 kåret til «Årets kvinnelige medieleder» av Medienettverket som er et forum for kvinnelige ledere i mediebransjen.

Tove Nedreberg tok i 1985 bachelorgraden i økonomi og administrasjon fra Trondheim Økonomiske Høgskole.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg