Tore Pedersen

Faktaboks

Tore Pedersen
Født
29. september 1969, Fredrikstad

Artikkelstart

Tore Pedersen er en norsk tidligere fotballspiller, i posisjonene back og midtstopper, senere fotballagent. Pedersen ble svensk seriemester to ganger og cupmester én gang med IFK Göteborg.

Fakta

  • Antall landskamper: 45 (1990–1999). Mål: 0
  • Kamper på aldersbestemte landslag: 34. Mål: 0

Klubber

Spillestil

Tore Pedersens fremste egenskaper var hurtigheten og taklingsevnen. Han var også god med hodet, hadde god spilleforståelse, plasseringsevne og evne til å bryte motstanderens pasningsspill.

Karriere

Klubbmessig var Pedersen en nomade som var innom mange klubber i hele fem land: Norge, Sverige, England, Tyskland samt at han var den første norske spilleren i japansk fotball.

Tore Pedersen spilte en fremtredende rolle i kvalifiseringen til VM i USA i 1994 som Rune Bratseths makker i midtforsvaret, men mistet mesterskapet blant annet fordi han prioriterte spill i Japan.

Som agent er Tore Pedersen mest kjent for å stå bak Martin Ødegaards overgang fra Strømsgodset til Real Madrid i januar 2015.

Meritter i klubbfotball

Tore Pedersen vant to svenske seriemesterskap (1990–1991) og ett svensk cupmesterskap (1991) med IFK Göteborg.

Personlige meritter

I 1992 var han med IFK Göteborg den første nordmannen som spilte i Champions League. I 1993 ble han som Brann-spiller kåret til Årets midtstopper på VG-børsen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg