Tore Bjørn Skjølsvik

Faktaboks

Tore Bjørn Skjølsvik
født:
7. september 1939, Tvedestrand

Tore Bjørn Skjølsvik, billedkunstner, en av de fremste representantene for den figurative tradisjonen i norsk samtidskunst. Skjølsvik er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, ved Central School of Arts and Crafts i London, og ved Statens Kunstakademi.

Skjølsvik arbeider i klassisk tradisjon, og begreper som sanselighet, inderlighet og naturtrohet har blitt brukt for å beskrive hans kunst. Spesielt er gjengivelsen av bevegelse som skulptural kvalitet en sentral side ved Skjølsviks arbeider. Han er også kjent for sin kirkekunst.

Blant Skjølsviks mest kjente offentlige arbeider er Klippfiskkjerringa (1992) på piren i Kristiansund og Fotballspilleren (2005) utenfor Color Line Stadion i Ålesund.

Med Gatebarnas far (2007) ved Oslo Sentralstasjon tematiserer han hovedstadens store sosiale utfordringer.

Skjølsvik er også tegner og maler. I 2013 fikk han oppdraget å lage glassmaleriene i Nordlandet kirke til hundreårsjubileet i 2014.

Skjølsvik er representert i Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design, Trondheim Kunstmuseum og ved Den Norske Ambassade i Roma. Han er også representert med omkring 75 verk i et eget galleri, Galleriet Tore Bjørn Skjølsvik, i Gjemnes kommune i Møre og Romsdal.

Litteratur

  • Lystad, Ingrid Lydersen: Tore Bjørn Skjølsvik: Naturen blir aldri umoderne, 2009. Finn boken i Bibsys.
  • Norsk kunstnerleksikon, bind 3.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg