Tine Austvoll Jensen

Faktaboks

Tine Austvoll Jensen
Født
1973, Bodø
Tine Austvoll Jensen, i forbindelse med at ansettelsen som administrerende direktør for Discovery Network Norge.
Portrett, Februar 2017
Av /NTB SCANPIX.

Artikkelstart

Tine Austvoll Jensen er en norsk tv- og medieleder som fra januar 2021 er direktør og sjef for Google Norge. Hun var fra 2017 til 2020 administrerende direktør og sjefredaktør i Discovery Networks Norge, som omfatter TV Norge, MAX, FEM og Eurosport.

Som norsk leder for søkemotorgiganten Google har Austvoll Jensen rundt 60 ansatte som på årsbasis selger digital reklame for over 4 milliarder kroner. Men bare en liten del av totalsummen, rundt 351 millioner kroner (2019), var grunnlag for norsk beskatning.

Google er verdens femte største selskap, men verdens største plattform for digital markedsføring. Hovedkontoret ligger i San Fransisco.

Austvoll Jensen hadde bred kommersiell erfaring fra tv-sektoren da hun kom til Discovery. Hun var fra 2015 til 2017 økonomidirektør og operativ leder for selskapets virksomhet i Norge, og fra sommeren 2016 nordisk finansdirektør. Tidligere arbeidet Tine Austvoll Jensen i tv-selskapene MTG, Viasat og Canal Digital. Hun har også vært ansatt i Schibsted ASA med ansvar for rubrikkannonsesatsingen i Barcelona.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg