Tim Hardin, amerikansk visesanger og låtskriver som ble mer anerkjent etter sin død, hadde en særpreget stemme og skrev desperate kjærlighetssanger med en undertone av desillusjonert smerte. Han var aktiv i visemiljøet i New York Citys Greenwich Village, hvor han skilte seg ut ved å framføre sine jazz- og bluesinspirerte viser med elektrisk gitar og et band. Det kritikerroste debutalbumet Tim Hardin 1 (1966) inneholder kjente sanger som Hang On To A Dream, Reason To Believe og Misty Roses, hvorpå Bob Dylan kalte ham landets største låtskriver. Oppfølgeren Tim Hardin 2 (1967) inkluderer klassikerne If I Were A Carpenter og The Lady Came From Baltimore. Førstnevnte har vært en hit med både Four Tops og Bobby Darin. Hardins seks siste album (1968–74) var varierte og ujevne, og han døde av en overdose heroin i 1980.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

26. november 2012 skrev Fred. Woxen

Tim Hardin er en singer-songwriter jeg alltid har hatt stor sans for.

Rart at en tidligere US Marine kunne skrive så vakre og tandre sanger.

Jeg ville kalt ham "én av rockens unge døde". Men det er noe som sier meg at Tim Hardin ikke er hjemmehørende i kategorien USAs geografi?

27. november 2012 svarte Haavard Nordlie

Som fagansvarlig for USAs geografi er jeg helt enig. Den bør flyttes - hvor kan sikkert redaksjonen anbefale.

27. november 2012 svarte Georg Kjøll

Hei Fred og Haavard. Det stemmer at denne ligger feilplassert. Jeg flytter den over til visesang nå, hvor Hardin har en mer naturlig tilhørighet.Alt godt fra Georg

27. november 2012 skrev Fred. Woxen

Lag en kategori som heter "singer/songwriter"! Tim Hardin har du flyttet til "visesang", mens Carole King bor under kat. "Pop og rock".

Internasjonalt er de absolutt i samme kategori. "Visesang" er noe jeg forbinder med en del norske og svenske artister som spilte andres viser på '60 og '70-tallet. Litt utdatert.

27. november 2012 skrev Fred. Woxen

Så etter en viss hr. Dylan, som også er plassert under kat. "Pop og rock". Gikk til noe helt annet, og slo opp Slade, og de bor under, ja, nettopp "Pop og rock". Altså trenger den kategorien raffinering, uten at det gjør det noe vanskeligere for brukeren. Termen "singer/songwriter" er svært godt innarbeidet, og Bob Dylan hører absolutt hjemme der.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.