Tim Hardin

Faktaboks

Tim Hardin

James Timothy Hardin

Uttale
hˈardin
Født
23. desember 1941, Eugene, Oregon
Død
29. desember 1980, Hollywood, California

Artikkelstart

Tim Hardin var en amerikansk visesanger og låtskriver som ble mer anerkjent etter sin død. Han hadde en særpreget stemme og skrev desperate kjærlighetssanger med en undertone av desillusjonert smerte.

Hardin var aktiv i visemiljøet i New York Citys Greenwich Village, hvor han skilte seg ut ved å framføre sine jazz- og bluesinspirerte viser med elektrisk gitar og et band. Det kritikerroste debutalbumet Tim Hardin 1 (1966) inneholder kjente sanger som Hang On To A Dream, Reason To Believe og Misty Roses, hvorpå Bob Dylan kalte ham landets største låtskriver.

Oppfølgeren Tim Hardin 2 (1967) inkluderer klassikerne If I Were A Carpenter og The Lady Came From Baltimore. Førstnevnte har vært en hit med både Four Tops og Bobby Darin. Hardins seks siste album (1968–1974) var varierte og ujevne, og han døde av en overdose heroin i 1980.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (5)

skrev Frederick Woxen

Tim Hardin er en singer-songwriter jeg alltid har hatt stor sans for.Rart at en tidligere US Marine kunne skrive så vakre og tandre sanger.Jeg ville kalt ham "én av rockens unge døde". Men det er noe som sier meg at Tim Hardin ikke er hjemmehørende i kategorien USAs geografi?

svarte Haavard Nordlie

Som fagansvarlig for USAs geografi er jeg helt enig. Den bør flyttes - hvor kan sikkert redaksjonen anbefale.

svarte Georg Kjøll

Hei Fred og Haavard. Det stemmer at denne ligger feilplassert. Jeg flytter den over til visesang nå, hvor Hardin har en mer naturlig tilhørighet.Alt godt fra Georg

skrev Frederick Woxen

Lag en kategori som heter "singer/songwriter"! Tim Hardin har du flyttet til "visesang", mens Carole King bor under kat. "Pop og rock".Internasjonalt er de absolutt i samme kategori. "Visesang" er noe jeg forbinder med en del norske og svenske artister som spilte andres viser på '60 og '70-tallet. Litt utdatert.

skrev Frederick Woxen

Så etter en viss hr. Dylan, som også er plassert under kat. "Pop og rock". Gikk til noe helt annet, og slo opp Slade, og de bor under, ja, nettopp "Pop og rock". Altså trenger den kategorien raffinering, uten at det gjør det noe vanskeligere for brukeren. Termen "singer/songwriter" er svært godt innarbeidet, og Bob Dylan hører absolutt hjemme der.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg